Home Ficțiune Căsuța din poveste

Căsuța din poveste

4

Dacă aș fi într-o poveste, casa mea ar fi mică, parchetul din acadea, pereții din bucăți de caramele (una peste alta), acoperișul din vată de zahăr. Aș avea un coș prin care nu ar ieși fum. Nu! Din contră, hornul ar fi din ciocolată, iar în fiecare zi călduroasă, picături dulci ar aluneca direct în șemineu, care nu ar fi un șemineu, ar fi o masă plină cu vase care să colecteze ciocolata. Treaba coșarilor ar fi să construiască de fiecare dată hornul.

V-ați dat seama că nu mă pricep prea mult la construcții, nu-i așa? Oricum, nu-mi place casa asta, îmi amintește prea mult de-a vrăjitoarei din Hansel si Gretel. În plus, aș mânca prea mult și dacă am zis că e mică, ce ar mai rămâne din ea? Că din mine sigur ar rămâne mult, de vreo 5 ori cantitatea actuală.

Revenind la casă, aș putea să mi-o imaginez din gheață. Să alunec pe podeaua sticloasă, să mă arunc în patul îmbrăcat în pătura moale a zăpezii și să răcesc atât de rău că voi cerși după vară. Am o idee mai bună, rămân în realitate și îmi arunc privirea pe osbtego.ro. Ce e drept, nu au ei parchet din acadele, și nici ziduri din caramele, dar au o gamă largă de produse utile pentru recondiționarea casei, și nu numai. De exemplu, eu am descoperit Parchetul laminat Kaindl Easy Touch O580 HG, Stejar Posino 8 mm. Uite cum arată:

sursă: osbtego.ro

Prefer parchetul laminat și pentru că se montează ușor. E important să alegem un parchet de calitate mai ales în zonele expuse la umiditate. Se pare că tehnologia Easy Touch® ”permite realizarea oricărui motiv sau design, iar avantajul este o suprafață caldă la atingere. În funcție de decor finisajul este unul High Gloss sau mat.”, așa cum se găsește în descrierea de pe site.

Dacă stau să mă gândesc, o căsuță ”din realitate” e mult mai indicată decât una din ”povestea fetei ce a rămas împotmolită în caramel, iar când a vrut să se salveze la duș, în loc de apă, era ciocolată caldă”.

4 COMMENTS

  1. Imi place povestea ta, dar si mai mult laminatul …
    Acum doua saptamani am cumparat si noi laminat pentru unul din dormitoare si va mai trebui sa cumparam, dar stii tu “încetu cu încetul se face otetul”! 😆 Nu este vorba de bani este vorba de munca pe care trebuie sa o depui cand îl pui singur!
    Cel din living, de fapt tot parterul, a fost pus de specialist si seamana la culoare cu cel din fotografie, dar nu are aceeasi structura!
    Culmea, reclama/reclama, dar mi-a placut ce ai scris! 😆

  2. Parchet laminat avem si noi pentru ca este si mai simplu de montat, si mai ieftin, dar si mai usor de intretinut. Acum depinde si ce calitate alegi si cat timp te tine…

  3. Am vrut mult parchet din lemn masiv cand am amenajat casa. Insa sotul mi-a explicat de ce e mai bine sa luam parchet laminat si dupa 4 ani si cateva cutite infipte in parchet, ii dau dreptate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here