Home Recomandări Cum alegem cea mai bună cremă pentru coșuri?

Cum alegem cea mai bună cremă pentru coșuri?

3

În ziua de astăzi aspectul fizic contează foarte mult. Acesta este elementul principal ce caracterizează persoana pe care o întâlnim.

Fața este prima privită, deci trebuie să îi acordăm o atenție sporită dacă ne dorim un aspect luminos, sănătos sau lipsit de imperfecțiuni.

În cazul în care ai un ten predispus la acnee trebuie să știi că nu toate cremele pot îndeplini aceste criterii de tratare corectă, deci trebuie să ne informăm despre cea mai bună cremă pentru coșuri care să se potrivească cerințelor noastre.

Ce trebuie să conțină cea mai bună cremă pentru coșuri?

Multe creme antiacneice pot produce pete sau cicatrici, deoarece pot avea o acțiune agresivă asupra pielii.  În acest sens, crema pe care o alegem trebuie să conțină vitamine capabile să ajute epiderma să se refacă. Vitamina A, Retinol, sulf sau aspirina(acidul salicilic) au aceste proprietăți și, este bine ca ele să fie conținute în crema pentru coșuri pe care o folosești dacă vrei să obții rezultatele dorite.

În același timp, peroxidul de benzoil este util în ceea ce privește acneea inflamatorie. Acesta are un efect rapid, astfel că, după primele 2 săptămâni se vor vedea rezultatele. Și spray-urile pe baza de zinc acționează rapid și eficient, însă  acestea agresează pielea. Din această cauza, este recomandat că utilizarea lor să fie pe o perioada limitată.

Dacă susții ingredientele naturale, poți folosi creme din cărbune sau agrilă. Uleiul de cocos, mierea de albine, lămâia, bicarbonatul de sodiu și aloe vera sunt și ele ingrediente naturale, ce au un efect benefic asupra pielii, conținând numeroase minerale, luptând cu acneea și coșurile.

Toate aceste ingrediente naturale, împreună cu cremele care conțin arbore de ceai, lucrează eficient împotriva coșurilor și acneei. 

Cum se folosește o cremă pentru acnee?

Cremele sunt utile în lupta cu acneea, dar o simplă folosire a acesteia nu poate să va scape peste noapte de acnee sau coșuri. O rutină zilnică în schimb vă poate ajută în lupta cu coșurile, deoarece tenul va primi vitaminele de care are nevoie pe o perioada mai lungă și vor fi bine organizate în funcție de momentul zilei. 

La începutul zilei, fața trebuie curățată cu ajutorul unui gel menit să curețe porii încărcați de sebum și impuritățile adunate pe parcursul nopții. Ingredientele pe care aceasta trebuie să le conțină sunt aloe vera, tea tree sau eucalipt citronat, ele fiind utile pentru deblocarea porilor de impurități.

După curățare se aplică tratamentul. Cele mai bune creme pentru coșuri conțin ulei de măsline și floarea soarelui, oxid de zinc, extract de hamamelis, acidul oleanolic sau alantoină, nefiind inflamatorii.

Pentru a proteja tenul de radiațiile solare, indiferent dacă vorbim de iarnă sau vară, se va aplica o protecție solară pentru a combate petele pigmentare. Dacă este vară, se aplică o crema ce are protecție solară SPF 50, folosită îndeosebi pentru cremele ce tratează acneea rozacee , iar dacă este iarnă, se aplică  protecție solară SPF 30.

Seara, după ce se curăță tenul, se aplică un ser sau o cremă pentru ochi, urmând ca apoi să aplicăm o cremă hidratantă pe toată suprafață fetei și pe decolteu. Crema hidratantă trebuie să aibă o textura fluidă și să nu încarce tenul pentru că porii vor produce mai mult sebum dacă nu pot „respira” din cauza cremei. Aceasta trebuie să conțină Vitamina E, acid hialuronic, ceramide, ulei de jojoba sau glicerină.

Pentru ca tenul să profite și mai mult de hidratarea de pe timpul nopții, se pot utiliza exfolianți pentru ca pielea să absoarbă mai bine produsele hidratante. Astfel, se elimină un strat mort de celule. Pentru tenul normal sau uscat se folosesc exfolianții AHA, fiind mai slabi, iar pentru tenul gras se folosesc exfolianții BHA.

Chiar dacă avem o rutină de îngrijire a tenului, nu trebuie să uităm și de menținerea unui stil de viață sănătos pentru a genera un aspect ferm, luminos și sănătos al pielii.

Care ten este predispus la apariția acneei?

Întâi de toate, trebuie să stabilim ce tip de ten avem pentru a găsi cea mai bună cremă pentru coșuri.

Dacă avem un tip de ten gras sau care are tendințe de îngrășare, nu trebuie să folosim cosmetice ce au în componentă ulei, indiferent de forma în care acesta se regăsește în conținut, ci trebuie să aibă în componență miere de albine, argilă, acid salicilic sau acid mandelic.

Dacă ai tenul uscat, trebuie să pui accentul pe hidratare. Nu uita de vitamina A, vei conferi pielii tale elasticitate și multă hidratare. Poți folosi exfolianți, dar nu atât de des pe cât se folosesc în cazul tenului gras. Exfolianții AHA sunt cei mai potriviți pentru un ten uscat, având o acțiune mai blândă la nivelul pielii.

Tenul mixt sau normal au nevoie atât de cremă hidratanta, cât și de crema pentru oprirea producției de sebum pe parcursul zilei. 

Articolul este sponsorizat și este scris de Ghidulcumparatorului.ro

Sursele imaginilor: Pixabay și Unplash

3 COMMENTS

  1. Îmi plac articolele tale, că le dedici mult timp și ești atentă la cum prezinți un produs. Cred că e bine că persoanele care au problema asta au azi de unde alege. Pe vremuri, nu se găseau atâtea produse.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here