Home Recomandări Să știi cine ești, ca să știi unde călătorești!

Să știi cine ești, ca să știi unde călătorești!

4

Nu prea am scris pe blog despre călătorii. Ce e drept, nu sunt un turist foarte activ. Timpul meu e destul de limitat și ajung mai degrabă să fiu excursionist. Diferența între turist si excursionist fiind că cel dintâi călătorește înnoptând cel puțin o noapte, dar nu mai mult de un an, cel din urmă nu înnoptează. Dar cred că tocmai faptul că ajung să fiu turist rar (de maximum 3 ori pe an) mă face să fiu informată și dornică de a mă bucura de tot ce îmi oferă locul în care ajung. Am stat și m-am gândit un pic la a fi turist. Ce înseamnă? Cum afli ce fel de turist ești? Cred că, primul pas e să te gândești la tine, așa că mi-am luat un interviu.

(Auto)interviu:

Cătălina (reporterița): Ce îți place să faci într-o călătorie?

Cătălina (intervievata): Vreau să descopăr locuri noi, să bifez obiective turistice, dar și să mă relaxez și să mă bucur de stare, fără să fiu într-o alergare continuă. Îmi plac și parcurile de distracție, dar și bazele de tratament. Îmi place și să lenevesc la soare, dar și să mă plimb la umbra copacilor. Nu sunt adepta suvenirurilor mari, prefer să rămân cu amintiri plăcute și poze, decât cu un sertar imens cu obiecte voluminoase, fără utilitate. Păstrez câte un magnet din locurile în care ajung, dar mai important decât orice e să mă simt bine, în siguranță și să am opțiuni, alegeri de activități.

Cătălina (reporterița): Cum îți planifici călătoriile?

Cătălina (intervievata): Temeinic! Îmi place să mă documentez din mai multe surse și să-mi fac o listă de obiective și activități. Sunt adepta doar a surprizelor plăcute, așa că dacă mă trezesc în hotel cu lebede pe pat îmi place, dar dacă lebedele se transformă în gândaci, atunci avem o problemă, nu?  

Cătălina (reporterița): Cu cine îți place să călătorești?

Cătălina (intervievata): Iarăși depinde. Călătoriile în cuplu au farmecul și romantismul lor. Cele cu grupul de prieteni includ multă distracție. Nu sunt adepta călătoriilor singură, în schimb iubesc să plec undeva cu toată familia. Când spun familie mă refer la oamenii cei mai apropiați: prietenul meu, părinții mei și ai lui, sora mea și de ce nu? Verișorii și nepoțeii mei care umplu orice spațiu de zgomot, dar și de veselie.

Dacă încerc să-mi fac un profil de “vacanțieră e greu, căci în momente diferite, m-am comportat și mi-am dorit altceva de la excursii, însă, dacă mă gândesc la o medie, bazată și pe răspunsurile (auto)interviului aș putea, cu procente aproximative să spun despre mine că sunt 40% flexibilă (în ceea ce privește locația, activitățile și oamenii, important fiind să mă simt bine), 30% precaută (vreau să știu ce mă așteaptă) și 30% dornică de confort (excursiile la cort, de exemplu, mă sperie groaznic, poate pentru că nu am încercat).

Nu am mai fost de mult într-o vacanță cu mulți oameni, printre care și copii. Nu sună deloc rău să mă gândesc la această variantă, de a merge cu familia, vara aceasta, mai ales că am descoperit, prin intermediul competiției SuperBlog, un hotel demn de prezența noastră și e situat în una dintre locațiile liniștite și prietenoase pentru familii, adică Neptun. Ne referim, bineînțeles, la stațiune, nu la planetă.

Hotel Miorița Neptun este cel la care mă refer, iar dacă ai fost înainte de 2018, nu trebuie să îți faci griji, acum s-a redeschis sub un nou management, cea care se ocupă de el fiind Ana Maria Nedelcu care îi cunoaște bine istoria, făcând parte din echipa hotelului, în diverse poziții de ierarhie, încă din 1997. Dacă nu știe cineva care cunoaște hotelul de atâția ani ce nevoi sunt de renovare, atunci nu știu cine le-ar cunoaște. Dar mai bine, vezi tu diferențele:

Cum eu intenționez să merg cu ”gașcă mare” nu trebuie să-mi fac griji (rezervarea e recomandată oricum, fii precaut, nu uita!), fiind o mulțime de camere din care putem alege:

  • 93 camere superioare, modernizate integral (inclusiv mobilierul și televizoarele – acum, cu ecran LED), aceste camere având băi mai mari
  • 233 camere – categoria 3* standard, cu băile renovate și mobilierul recondiționat
  • 20 de camere la parter – renovate, fără balcon

Indiferent de alegerea camerei, toate au aer condiționat și wireless, așa că, atunci când nu ai chef să ieși în bătaia fierbinte a soarelui, poți să stai în camera răcoroasă și să încarci pozele făcute până atunci.

Totuși, eu nu m-aș baricada în cameră, având în vedere că hotelul are foișoare, terasă, piscină și zonă de relaxare. Nici copiii nu sunt uitați: aceștia se pot juca în spațiul amenajat pentru ei sau pot să se bălăcească în piscina specială pentru copii.

Tot pentru copii mai există următoarele facilități, eu sigur le arăt verișorilor mei (ei au copii):

Mai trebuie să scriu că parcarea e gratuită pentru cei care se cazează la Hotelul Miorița din Neptun? Cred că se subînțelege. Ce mi se pare că ar mai fi de precizat, ar fi faptul că au restaurant și se ocupă de toate mesele, așa că poți fi liniștit, dacă e vreo zi în care nu ai chef să ieși din hotel, ai totul acolo, într-un bufet suedez, deci nu te obligă nimeni să mănânci un meniu fix, alegi ce îți place! Asta mă face să cred că e potrivit pentru tot felul de profile de turist, nu doar al meu, chiar e potrivit și pentru business, având săli de conferințe, una cu 50 de locuri, alta cu 100. Însă, nu mergem într-un loc doar pentru hotel, nu-i așa? Mai ales când ne gândim la un sejur la mare. Din moment ce e la mare, să ne și bucurăm de asta, nu? Plaja e la doar 700 de metrii, iar cei de la hotel îți oferă tichete pentru a avea 50% reducere la șezlongurile de pe plaja Zorile și plaja Steaguri, de luni până vineri. Plaja Steaguri e una dintre cele mai apreciate de turiști, având nisipul fin și intrarea în mare lină.

Foarte aproape de Hotelul Miorița este și baza de tratament a Hotelului Doina, de asta mă și gândesc că părinții vor fi încântați. Dacă nepoțeii mei vor fi fascinați de zona de joacă a hotelului, părinții, poate și eu, ne vom bucura de împachetări cu nămol cald și săli de gimnastică. Nu degeaba se numește bază de tratament, ci pentru că poți să tratezi și să ții sub control diverse afecțiuni, cum ar fi: reumatismalul, boli ale sistemului nervos, dereglari endocrine, boli dermatologice etc.

Scriam în interviu că îmi place să mă plimb la umbra copacilor. Stațiunea Neptun e atât de deosebită că are singura pădure de pe litoralul românesc, Pădurea Comorova, un loc ales de turiști pentru relaxare și pentru vegetația bogată. Pentru cei curajoși, un spațiu de distracție pentru toată familia e Paradis Land, un parc de aventură pentru cei dornici să facă trasee, nu doar sub copaci, ci printre ramurile lor. O plimbare plăcută ar fi și pe marginea Lacurilor Neptun, acestea fiind aproape de Hotelul Miorița Neptun, iar la pădure se ajunge în 6 minute cu mașina.

Dacă totuși te atrag mai degrabă cluburile de noapte, stațiunea Neptun nu e lipsită nici de ele, deși o plimbare seara pe faleză s-ar putea să fie mai plăcută, depinde totuși de fiecare. Eu, cu siguranță, prefer plimbarea, statul pe terasă și leneveala, dar eu m-am etichetat deja cu 30% dornică de confort. Dacă mi-aș pune o titulatură, probabil ar fi ”Domnișoara Relaxare, ce se bucură de mare”. Deși îmi place să explorez, să vizitez, să alerg în valurile mării și să strâng scoici, sunt cu siguranță și turista care știe să fie recunoscătoare pentru posibilitatea de recreare pe ”malul” piscinei.

Mă gândesc chiar să mă duc la Hotelul Miorița de 1 iunie cu nepoțeii, fiind o mulțime de activități pentru copii, ateliere și multă voie bună. Totuși, s-ar putea să nu-mi permită jobul, chit că e zi liberă națională, jobul meu e nonconformist, dar cel puțin îmi anunț verișorii. O altă idee interesantă e cea de Rusalii, când clienții cazați minumum 3 nopți, au parte de picnic din partea casei.

Până în iunie, voi face cunoștință cu cei de la Hotel Miorița la Gala Spring SuperBlog 2019, pe 4 mai. Te-ai prins! Ei sunt gazda noastă, deci se pot ocupa cu ușurință și de evenimente. De abia aștept să ajung în Neptun! Mi-am dat seama că e o stațiune pentru mine, și cred că pentru oricine care știe să aprecieze confortul. Aș merge mai departe și aș spune că e potrivită și pentru aventurieri, pentru turistul de vară, de cuplu, de grup, cel singuratic, familistul și de ce nu? Pentru cei care vor să organizeze conferințe sau să participe la diverse prezentări de produse sau lansări de carte.

Articol redactat pentru Spring SuperBlog 2019
Sursele fotografiilor: www.hotelmiorita.ro, www.facebook.com/mioritahotel/

4 COMMENTS

  1. ce idee grozava sa te auto-intervievezi!
    Despre hotelurile de la mare eu nu stiam mare lucru pentru ca nu am mai fost pe litoral de 20 de ani, dar am fost vara trecuta, la un hotel unde ne facuse verisoara rezervari si chiar a fost peste asteptari si pretul destul de bun. Curat, simpatic, cu aer conditionat si foarte aproape de plaja. Chiar ne-a placut.

  2. Esti o reporterita tare buna … dar ca turist esti cam nehotarata! Ai pretentii! 😆
    Glumesc desigur! 😆
    Succces pe ultima suta de metrii!!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here