Home Personal Eu când vreau să mă relaxez, găsesc soluții!

Eu când vreau să mă relaxez, găsesc soluții!

1

Întotdeauna am pus accent pe relaxare, indiferent ce proiecte sau cât de ocupată am fost. Știu cât de dăunător este stresul, știu cât de greu e câteodată să ”avem timp pentru noi”, însă eu cred că a ne oferi, chiar și mici plăceri, înseamnă să te iubești pe tine însuți.

Uneori, între două activități importante și stresante, cât timp sunt în autobuz, ascult muzică de relaxare sau un podcast, în căști, care să îmi distragă atenția de la tot felul de griji inutile: ”oare cum va fi ședința?”, ”vom fi toți prezenți?”, ”ce vor gândi ceilalți?”. Toate aceste întrebări sunt inutile și neproductive. Important e să te pregătești din timp pentru orice provocare, dar să analizezi până la epuizare o situație nu are cum să facă bine, doar rău.

Alteori, pentru sfaturi de cum să gestionez o situație îmi sun rudele și prietenii, căci timpul nu ne premite să ne vedem față în față. De cele mai mai multe ori, scriu, fie pe telefon când sunt pe drumuri, fie la laptop, motivul pentru care există blogul acesta și pentru care mă citești. Îmi place și să citesc, alte bloguri sau ebook-uri, pentru că nu vreau să-mi încarc geanta cu o carte prea grea. Telefonul este, deci, nelipsit de lângă mine, e ca o extensie a mâinii care mă ajută atât la a păstra relația cu cei de la job prin grupul de Whatsapp și e-mail, cât și pentru a mă relaxa. Trebuie să recunosc că am o mulțime de accesorii pentru smartphone, iar cel mai mult mă bucur că s-a inventat husa și folia protectoare.

Uite așa, mi-am dat seama că viața mea, dar mai ales micile mele plăceri sunt legate de tehnologie, iar cum primăvara aceasta a început cu agitație, cu recomandări de a ieși cât mai puțin din casă, nu am putut să nu mă bucur că există tehnologia în viața mea. Mă bucur că pot să-mi sun părinții și să le spun că sunt ok, dar nu îi voi vizita prea curând, însă îi voi vedea prin video call. Mă bucur că în era noastră mă pot distra în casă, având destul de multe activități din care să aleg.

De fapt, scriu acest articol pentru că vreau să-ți împărtășesc activitățile de relaxare la care apelez eu și-n casă. O să-ți dai seama că cele mai multe implică tehnologie, iar asta nu e rău, căci folosită cu măsură și cap îmi devine prietenă, mai ales în această perioadă în care se recomandă să ieșim doar pentru situații urgente.

Autoizolarea mea se întâmplă împreună cu prietenul meu, așa că activiățile îl vor include și pe el, dar pot fi adaptate după nevoile fiecăruia. Inventivi să fim, că unelte avem! De exemplu: Spacer – IT comes home e o unealtă minunată care ne face viața mai ușoară și ne ajută să ne bucurăm de inovație la noi acasă, fără să ieșim din aceasta neapărat.

Jocurile

Prima activitate și cea mai la îndemână care îmi vine în minte când mă gândesc la o zi petrecută în casă sunt jocurile pe calculator, fiind una dintre modalitățile mele preferate de distracție. În plus, jocurile în rețea te conectează și cu alți oameni, crează un cadru comun, un scop, astfel că facilitează socializarea.

De multe ori, jocurile pe calculator sunt privite cu scepticism pentru că, într-adevăr, pot da dependență, dar studii recente arată că au și beneficii pentru noi. Important e pentru cât timp și ce te joci. Voi enumera pe scurt câteva dintre beneficii:

  1. dezvoltă creativitatea și gândirea critică. Anumite jocuri te solicită să cauți indicii, să rezolvi puzzle-uri, să găsești soluții. Altele te încurajează să fii creativ, să îmbraci personajul într-un anume fel, să creezi o poveste în joc;
  2. te pot ajuta să-ți dezvolți cultura generală prin cadrul în care se desfășoară un joc sau poate chiar e unul cu întrebări care să-ți testeze cunoștințele în raport cu ceilalți, iar interesul tău e să fii tot mai bun, deci tot mai informat;
  3. competivitatea. Trăim într-o lume competitivă, iar majoritatea jocurilor, mai ales în rețea, au ca scop să lupți pentru ceva;
  4. stimulează memoria, concentrarea, capacitatea de a lua decizii prin diferite probe la care ești supus, ceea ce se poate răsfrânge și asupra situațiilor din viața reală.

Mai sunt multe avantaje, dar poți să cauți studii din surse de încredere. Asta nu înseamnă că trebuie să exagerezi. Însă, cu ceva timp la dispoziție și nevoia de a mă destinde și a mă deconecta de la știrile înspăimântătoare, eu mă voi juca.

Mă bucur că prietenul meu a pregătit cadrul perfect pentru jocuri. Dacă nu știi ce înseamnă asta, hai să-ți scriu în ce a investit el:

  • scaune gaming care să păstreze corpul într-o poziție sănătoasă. E important să poți să reglezi înălțimea, să ajustezi spatele, să fie un design nu doar frumos, dar și potrivit pentru coloană. Scaunele de la Spacer au și materiale calitative, uite câteva modele:
Sursă: www.spacer.ro/blog/

  • un mouse potrivit poate spori șansele de a câștiga un joc. De exemplu, Mouse-ul Gaming Spacer USB optic ne-a cucerit pe noi. Iată și descrierea de pe site: ”Datorită celor 2400dpi, mouse-ul Spacer este ideal pentru mișcări complexe și precise.  Printre avantajele de a alege acest mouse pentru o experiență de gaming de succes se numără următoarele: 8 butoane, 1 rotiță scroll, iluminare RGB”. Pentru un șoricel electronic performant ai nevoie și de un cadru pe care ”să alerge” cu viteză, deci un mousepad de calitate e esențial. Nici să nu te gândești să-l înlocuiești cu o foaie de hârtie, poate doar dacă intenționezi să pierzi fiecare joc și să ai pe ce să-ți scrii supărările. În acest caz, recomand și șervețele din belșug!
Sursă: Spacer.ro

Când vrei să te axezi pe jocuri e important să pui accent și pe un monitor cu imagine clară, pe o sursă care să sporească performața, dar și pe o carcasă Spacer care să păstreze sursa calculatorului protejată de factorii externi.

Noi suntem pregătiți, l-am pus deja pe prietenul meu să facă listă cu jocurile, adică ordinea în care vrea să fie înfrânt. Mă pregătesc să câștig! Poate îl conving să facem și pariu pe o pereche de căști wireless că tot m-am săturat de cablul de la cele pe care le am acum.

Sursă: Spacer.ro

Gătitul

Mult timp în casă înseamnă, pentru mine, posibilitatea de a experimenta în bucătărie. Deși nu pare, și acesta este un spațiu înconjurat de tehnologie, că vorbim de aragaz, mașină de spălat vase sau frigider. Eu mă fac ”vinovată” de a transporta cu mine și două boxe Spacer mici, căci așa muzica se aude mai bine și nu o acoperă nici apa care curge. În plus, cum aș putea să fac sos salsa fără să dansez salsa?

Bineînțeles că boxele nu le folosesc doar în casă. De abia aștept să vină vremurile în care ieșitul din casă primăvara e firesc! Voi organiza o super petrecere la picnic, poate chiar karaoke în aer liber! Până atunci, mă bucur condimentându-mi viața. Cum? Ca la televizor! La emisiunile culinare adică, unde condimentele dau savoare mâncării căci sunt râșnite proaspăt!

Sursă: Spacer.ro

Mai mult timp pentru noi

Nu că ce am scris mai sus nu ar fi timp pentru noi, dar acelea sunt pasiuni pe care le am în comun cu prietenul meu. Multe le facem separat. Dacă el preferă să se uite la un serial, eu prefer să stau pe site-uri de cumpărături și să văd ce mai e la modă. Dacă el preferă să-și conecteze chitara electrică și să ”încânte” vecinii, eu mă uit la tutoriale de art&craft și sper ca după cele două săptămâni să știu să fac și altceva în afară de bărcuță din hârtie.

Gândește-te că facem toate acestea în timp ce telefoanele stau la încărcat. Avem și o veioză pe care o preferăm în detirmentul becului, deci folosim prelungitor cu 5 prize și 2 sloturi USB. Așa nu ne încurcăm în cabluri ne bucurăm de tehnologie și tot ce aduce ea pozitiv, cum ar fi activitățile, posibilitatea de a învăța ceva nou, dar și aceea de a ține legătura cu prietenii la distanță.

Cred că ai observat că prin propunerile mele am călătorit în universul Spacer, unde te simți ca în spațiu, ca și când zbori, dar de fapt ești la tine acasă, înconjurat de inovație și tehnologie. Trebuie să recunosc că sunt mai multe produse de la ei care pe mine mă ajută să mă distrez și relaxez, nu doar în casă, ci și în interacțiunea cu ceilalți. Vezi cum mă folosesc de ele:

 

Deși am ce să fac și în casă, cred că din alegerile de mai sus, îți dai seama că visez la ziua în care va fi în regulă pentru toți să ieșim, să ne zâmbim pe stradă și să ne bucurăm de primăvară. Iar primul lucru pe care am să-l fac, va fi să mă relaxez la munte. Voi conduce cu radio-ul pornit și prietenii cântând. GPS-ul se va alătura distracției cu vocabularul lui restrâns, dar atât de util: ”virează la dreapta”, ”pericol raportat în față”, ”ai ajuns la destinație”. Eu îi voi mulțumi oferindu-i posibilitatea de a vorbi, adică oferind-i energie, cum altfel dacă nu printr-un alimentator auto Spancer? Bineînțeles că prietenul nostru GPS nu s-ar simți bine dacă ar sta să alunece de pe bordul mașinii, așa că i-am luat un suport special.

Ajunși la munte, din rucsacuri și genți am scoate laptopurile și am începe să lucrăm de la distanță, căci, probabil, va trebui să recuperăm săptămânile pierdute. Glumesc! Nu vom scoate laptopurile cu toate că le putem avea la noi, întrucât rucsacurile Spacer sunt încăpătoare, gândite special pentru confortul coloanei vertebrale și sigur poți să-l găsești pe cel potrivit pentru tine.

Colaj realizat cu produse Spacer

Pe site poți vedea toate modelele, acestea sunt preferatele mele, tu poate găsești altul care ți se potrivește și mai bine!

Acum m-am relaxat scriind și sper că și tu citind, dar e cazul să iau o pauză de la tastatură și să fac sport. Să dau click pe clipul meu preferat de pe YouTube cu mișcări… A, iarăși tehnologie? Ce să-i faci? E peste tot și mă face fericită!

Articol redactat pentru Spring SuperBlog 2020.

Sursele fotografiilor care nu au fost menționate în articol: www.spacer.ro și pagina de Facebook a acestora.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here