Home Interviuri A slăbit 35 de kilograme într-un an – Jamica Jackson

A slăbit 35 de kilograme într-un an – Jamica Jackson

0

Pe Jamica Jackson am descoperit-o întâmplător și m-a impresionat. A slăbit 35 de kilograme într-un an. E determinată și deschisă la schimbare. Jamica trăiește în America, are patru copii și a reușit să ajungă de la aproape 100 de kg la 68 de kg. Dacă hainele ei de dinainte erau mărimea 44, cele pe care le poartă acum sunt 38.

Progresul realizat de Jamica Jackson este dovada că se poate. Sper ca Jamica să-ți dea și ție la fel de mult curaj cât îmi dă mie.

Am vrut să aflu mai multe despre cum a reușit doar într-un an să aibă rezultatele acestea. De aceea i-am pus câteva întrebări.

Când ai decis că e momentul să schimbi ceva la corpul tău și de ce?

Minunată întrebare! Am decis să fac o schimbare pentru beneficiul sănătății mele când m-am îmbolnăvit anul trecut în februarie. Nu am fost niciodată atât de bolnavă ca atunci, am crezut că o să mor. În plus, mi-am dat seama că ceva nu este în regulă cu sistemul meu imunitar, având în vedere că îmi lua foarte mult timp să-mi revin. Am știut că trebuie să-mi schimb stilul de viață. Am patru copii, cred că asta ar convinge pe oricine să aibă grijă de el însuși pentru ei.

Cât de mult a durat pentru tine transformarea?

Am început pe 28 februarie 2020. Atunci aveam 96 de kg. Mi-a luat 9 luni să observ o diferență la corpul meu. Alții o vedeau, dar eu nu. Ce vedeau ei era un rezultat mulțumitor, dar până la targetul sau misiunea pe care mi-o propusesem știam că mai am de lucru.

Ce ai mâncat? Te-ai înfometat?

Am început cu dieta ketogenică, de care m-am ținut șase luni. Dar nu o recomand pentru că e destul de dificilă pentru corp. Când am fost pe dieta keto simțeam că mi-e foame tot timpul, deși mâncam șase mese mici. În această dietă mâncam doar carne, brânză și legume.

Acum că nu mai urmez această dietă, micul dejun este format dintr-o băutură proteică, fulgi de ovăz cu unt de arahide și banane. Alteori pâine prăjită cu avocado și ou. La prânz, mănânc pui, cartofi dulci și legume. La cină am somon, legume și cartofi dulci. Mănânc cartofi dulci pentru că avem nevoie de carbohidrați, iar cartofii dulci nu au multe calorii, fiind totodată gustoși.

Duminica e o cheat day, în care mă bucur de mâncare și includ chiar și french toast (frigănele). Siropul de arțar și zahărul pudră îmi îndulcesc duminica. Nu beau sucuri, doar apă sau Gatorade fără zahar.

Cât de important e sportul?

Exercițiile sunt esențiale, dar depinde de obiectivul persoanei, deoarece poți pierde în greutate doar pentru a te simți bine sau suplu. Eu a trebuit să slăbesc întărindu-mi musculatura, astfel încât corpul meu să poată lupta împotriva oricărei boli.

Știu că faci exerciții de pe Youtube. Ce ne poți recomanda? Mergi și la sală?

Youtube a schimbat regulile jocului pentru mine. Fără el nu aș fi avut aceste rezultate. Canalele pe care le prefer sunt Vicky, Janekate Fitness, Dannibelle și Hanna Oberg. Dintr-un an întreg, m-am dus la sala de sport de trei sau patru ori.

Cum arată programul tău de antrenament pentru o săptămână?

Programul meu de antrenament este foarte bine structurat. Îmi planific antrenamentul pentru o săptămână duminică seara; pentru a fi organizată. Mă antrenez de luni până vineri timp de aproximativ două, trei ore, deoarece lucrez fiecare parte a corpului. În principiu, mă concentrez pe o zonă majoră a corpului meu, încorporând și exerciții pentru o altă zonă. De exemplu, luni, fac exerciții pentru picioare și fesieri timp de o oră. În următoarea oră, abdomene și exerciții pentru spate. Lucrez intens, dar mă odihnesc în weekend.

Când slăbești, inevitabil te gândești la pielea care rămâne. Cum a fost pentru tine?

Nu mă îngrijorez pentru asta. E parte din noi. Dacă ai această piele ar trebui să o vezi ca pe o reușită, căci slăbești și-ți atingi obiectivele. E mai puțin important ce arată cântarul sau oglinda, ci să ajungi la rezultatul pe care ți l-ai propus.

Tu arăți foarte bine, pielea ta e perfectă! Faci ceva în mod special?

Fac multe antrenamente intense pentru abdomenul inferior (lower belly HIIT workouts), vacuum și port un corset (waist trainer). Nimic altceva, jur că dacă aș fi făcut, mi-aș împărtăși secretul!

 Motivează-ne și pe noi, te rugăm!

Nu grăbiți procesul atunci când vă antrenați. Nu vă comparați cu ceilalți. Faceți poze de-a lungul timpului pentru a vă urmări progresul și iubiți-vă în acest parcurs. Nimic în viață nu e ușor, cu atât mai mult să faci sport intens. Dar dacă îți dorești o schimbare, fă-o! Amintește-ți, e doar ceva care te ține departe ca visul tău să devină realitate, frica de eșec.

Jamica Jackson ne încurajează să mâncăm sănătos, să facem 30 de minute de mișcare zilnic și să ne rugăm. Pentru mine e o sursă de inspirație!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here