Home Interviuri Andrei Neagu lansează piesa ”În Doi”

Andrei Neagu lansează piesa ”În Doi”

2

Andrei Neagu e iubitul meu. Și da, interviul sună a nepotism, dar nu e. E iubirism, dar nu ce fac eu, ci piesa lui, “În doi”. Mi-e clar, dacă ar fi să inventez un cuvânt care să descrie piesa, acesta ar fi: “iubirism”. Am fost alături de Andrei în tot procesul creării și finalizării atât al piesei, cât și al clipului. Au fost multe momente grele, clipe în care voiam să nu mai aud nimic despre muzica lui. Nu pentru că nu îmi plăcea, dar auzisem câte o piesă atât de des că puteam să o cânt și după ce m-ai fi învârtit o oră într-o titibombă rapidă, dar tot efortul actului creator merită, când vezi rezultatele.

Piesa ”În Doi”, deși în română a atras atența și străinilor:

Andrei e foarte pasionat de muzică. Cu fiecare piesă care urmează să apară, descopăr și mai multă muncă și implicare. Urmează albumul lui de debut “VERSUS”. Am vrut să văd cum a fost pentru el tot drumul până la finalizarea piesei, așa că i-am pus câteva întrebări.

Cum a fost pentru tine ziua de filmare? Ai întâmpinat greutăți?

Filmarea asta a avut un impact emoțional puternic pentru că m-am implicat în scrierea scenariului, vizualizând deja videoclipul înainte ca el să fie lansat. Cred că orice piesă merită pusă pe un vizual pe măsură, care să completeze și mai mult mesajul melodiei. Dar ca să revin, lucrurile au decurs exact cum mă așteptam și chiar dacă au fost câteva ore bune de muncă, ne-am distrat colosal. Am filmat cu Andrei Grigore (cu care am mai colaborat și în trecut la “Camera Ta” dar și la diverse filmări de cover-uri) și ne-am înțeles de minune. Din cauza faptului că spațiul de filmare era destul de redus față de cum îmi imaginam eu, nu s-au putut trage anumite cadre din punct de vedere tehnic. Aici au început și micile “hopuri” peste care am trecut, improvizând diverse chestii. Spre exemplu am improvizat o mini-scenă pentru marionete, care dă foarte bine pe “sticlă”. 

De unde ideea piesei?

Piesa a pornit de la ideea sentimentului profund de iubire și s-a materializat în timp ce cântam la chitară două acorduri, care mi-au inspirat în minte linia melodică a primelor două versuri. Sunt piese care te îndeamnă să mergi într-o direcție și te invită să explorezi tot ce-ți oferă. 

Ce te antrenează, ce te ține pe drumul tău? De ce vrei să duci la bun sfârșit albumul ”VERSUS”?

Simt că albumul ăsta este ca un jurnal sau o colecție personală de stări, trăiri, mesaje și culori. Toate spuse prin muzică și traduse în emoții. Este, dacă vrei, un album conceptual în care tema centrală se învârte în jurul unui EL și o EA, de aici și numele albumului “VERSUS”.

Cum e publicul român? Care au fost reactiile obișnuite la concertele tale?

Publicul nostru se schimbă de la an la an și apar tot felul de trenduri noi, iar ceea ce mă bucură este faptul că o parte din publicul nostru nu se mai mulțumește cu ce-i servește media la radio și TV. Așadar, există un public atent la ceea ce ascultă și ușor, ușor apare un fenomen cultural în care există potențial pentru orice gen muzical. 

Concertele mele au un feedback pozitiv, iar publicul este în general cel despre care vorbeam mai sus. Am încercat în câteva ocazii să testez reacția celor prezenți la spectacol, cântând piese abia compuse. Spre surprinderea mea, piesa “În Doi” era printre preferate, astfel încât după câteva concerte, oamenii care reveneau știau chiar versurile, cântând piesa alături de mine.

Ai modele? Cum ți le alegi?

Depinde la ce fel de modele ne referim. Dacă discutăm despre un model în viață, aș spune mama  și bunicii mei care mi-au oferit tot ceea ce este mai bun. 

Despre modele în muzică putem vorbi o zi întreagă, pentru că sunt mulți oameni care mă inspiră, toți talentați și foarte muzicali. În general îmi aleg ca inspirație artiștii care sunt pachet complet: știu un instrument și își scriu singuri cântecele. The Beatles, Michael Jackson, John Mayer sunt doar câteva exemple. Pentru albumul la care lucrez mă inspiră și câțiva cântăreți contemporani precum Justin Timberlake, Shawn Mendes, Harry Styles sau Niall Horan.

De ce l-aș asculta pe Andrei Neagu?

Consider că muzica mea este sinceră și explorează emoții, experiente intime sau situații în care ne regăsim cu toții. Nefiind constrâns de șabloanele comerciale și case de discuri care impun rețeta, pot foarte ușor să-mi expun viziunea, iar dacă îmi înțelegi piesele ajungi să cunoști cine este Andrei din spatele versurilor.

Artwork: Mirela Grs
Post-edit: Mega Are Mere

Andrei Neagu - In Doi
Coperta de single “În Doi”

 

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here