Mulțimea de haine împinge cu forță în ușile dulapului și pare că le rupe din balamale? Eșarfele ți-au acaparat cuierul? Curelele par șerpi întinși pe covor? Bijuteriile nu mai au loc nicăieri? Cum faci să scapi de ele și să te alegi cu ceva? Sună a teleshopping, și ar fi, dacă răspunsul meu nu ar fi următorul: Orice! Doar nu-ți bate capul cu un yard sale.
Astăzi am fost la primul ”târg de haine” cu mult entuziasm, haine drăguțe și ieftine și ideea de a scrie o postare despre: ”Ce trebuie să știi despre târgurile de haine”. O astfel de postare ar fi total nepotrivită pentru că ori nu am nimerit eu bine (ceea ce e foarte posibil, având în vedere că nu auzisem niciodată de ei, nu am mers la vreun târg deja consacrat), ori nu am înțeles nimic.
A fost ca o întâlnire între o grămadă de fete la o felie de chec și o cafea pe care au dat 90 de lei, dar s-au gândit să scoată la aer și hainele. Sărăcuțele textile, după ce au fost spălate și călcate câteva ore, s-au gândit să facă o plimbare cu Uber-ul, să își etaleze ”formele” pe stander și să se întoarcă acasă… cu toatele. Pentru că, nu-i așa? ”Nu lăsăm pe nimeni în urmă!”.
Totuși, ce ar fi de știut despre târgurile de haine?
- Există o taxă pentru expozantă. Nu ar trebui să fie mult în condițiile în care vin oameni care să se poată bucura de hainele expuse de tine.
- Hainele trebuie să fie curate, în stare foarte bună.
- Poți să te împrietenești cu alte fete.
- Poți să vinzi și cărți, jucării, haine pentru copii. La târgul la care am nimerit eu, aș putea să spun că au fost mai mulți părinți care căutau pentru copii, deși nu cred că vreo expozantă a adus ceva potrivit. Când scriu ”mai mulți părinți” mă refer la vreo 6, dintre care vreo 10 oameni au fost cu totul.
- Poți să-ți testezi ”puterea de convingere”. Nu fi prea insistent, dar nici nu te ascunde în spatele mormanului cu haine.
Ce am scris mai sus, vine și din experiența mea de client. Sunt amatoare de astfel de târguri, dar nu participasem până acum la unul cu hainele mele și nici nu o să o mai fac.
De ce nu merită să participi la un târg de haine?
- Foarte multă muncă: sortează hainele, spală-le, calcă-le, fă-i rost de etichete pentru preț.
- O zi întreagă irosită. Ar merita dacă ar fi un câștig financiar enorm, în general nu e…
- Căratul și împachetatul hainelor.
- Cu toții am vrea să vindem toată marfa. Asta nu se întâmplă niciodată, ne întoarcem cu bună parte din ea.
Cum am putea să scăpăm de hainele vechi?
- Pe site-uri: OLX, Okazii, Publi24. Cel mai popular e primul, bineînțeles. Și aici e un efort și un risc, dar tot mi se pare o variantă mai simplă.
- Pe grupurile de pe Facebook. Există mai multe cu reputație bună: Talcioc 2.0, Schimb garderoba!, Dulapul meu e plin
- Facebook-ul are propriul Marketplace
- Dacă vrei totuși să încerci să fii expozant la un târg de haine îți recomand să alegi unul care are pe pagina de Facebook multe reacții, like-uri, vizibilitate. Cel la care am fost eu avea doar 714 like-uri… Trebuia să mă gândesc… Cineva care nu investește în promovarea evenimentului în online, o să ia banii expozantelor și îi va băga pe toți în buzunar, fără să conteze dacă ceilalți ies pe plus sau pe minus. Așa că, mare atenție la organizatori și la detalii.
- Dacă doar vrei să dai hainele, o variantă e donatul.
- Dacă ai haine nepurtate, le poți face cadou prietenelor sau le poți invita la o ”sesiune de scotocit” pentru a-și alege ce le place.
Nu încerc să te fac să nu participi la un yard sale doar pentru că nu a funcționat pentru mine. Te sfătuiesc doar să fii atentă la care participi. În plus, nu mă voi opri din a cumpăra, așa că, vă rog fetelor, continuați să duceți produse faine!
Datorita articolului tău am mai descoperit câteva grupuri in care sa postez niște rochii dragute care nu ma mai încap. Nu știu dacă nr de likeuri e relevant. Cred pur so simplu ca persoana respectiva nu a avut experienta In asemenea evenimente și cum ai zis și tu, a plusat la prețul de expozant. Binevenite sfaturile!
Mă bucur că te-a ajutat. Sper să fie cu noroc!
Cred ca situatia aici este mai usoara în privinta hainelor … ori le duci la secon hand (unde primesti niste firfirei pe ele), ori le duci la magazine specializate care vand acest gen de haine si ei îti iau din castig un anumit procent, ori le dai gratis la “armata salvarii” ori astepti sa se adune din nou haine pentru nu stiu ce act caritabil … Sh-sul bine organizat si magazine specializate sunt preferatele mele. Nu miroase a “carpa veche si transpiratie” si gasesti si lucruri frumoase si îngrijite!
[…] Mi-e greu să zic care e cea mai bună, mai ales că am categorii diverse. Îmi plac cele în care scriu sincer din experiența mea cum ar fi: Merită să mergi la un târg de haine? […]
Recunosc ca nu am fost pana acum la un targ de haine, nici in ipostaza de cumparator, nici in cea de expozant. La shopping cred ca as fi curioasa sa merg, dar sa ma duc eu cu hainele mele, sa sortez, sa etichetez, cum ai zis si tu, mai le donez.
Cine ar fi crezut ca exista asa ceva?! 🙂
Eu! Numai că pentru mine nu a fost nicio afacere 🙁