Home Personal Activități pentru familiile cu copii, perfecte pentru Paște

Activități pentru familiile cu copii, perfecte pentru Paște

3

Paștele e un prilej minunat de a petrece timpul cu cei dragi. Îți sugerez opt activități pe care să le faci cu copiii, dar care te vor bucura și pe tine, ca adult.

Gătiți împreună preparate specifice Paștelui

Încă de Sâmbătă puteți să vă implicați cu toții în pregătirea preparatelor. Puteți alege rețete de pe internet sau să gătiți rețetele bine știute. Înroșitul ouălor e extrem de simplu și impresionează copiii.

Puteți încerca să faceți împreună și un desert foarte simplu, poate ceva cu biscuiți, frișcă și căpșune. Puteți pune un blat de biscuiți, unul de căpșune și apoi unul de frișcă.

În ziua de Paște puteți să-i lăsați pe cei mici să aranjeze șervețelele sau platourile. Mie îmi plăcea foarte mult să decorez salata de beouf.

Organizați o cursa cu ouă și linguri

Un joc bine cunoscut și tare distractiv este cel în care fiecare primește câte un ou și o lingură pentru a ajunge dintr-un punct considerat start, la altul considerat finish.

Cursa poate fi complicată. Patricipanții pot fi provocați să treacă și peste obstacole, cum ar fi o sfoară legată de doi copaci. O altă variantă si fi să țină lingura în gură. Pot primi pedepse cei care scapă ouăle.

Pentru a se evita o dezordine prea mare poți folosi ouă fierte, de lemn sau mingiuțe.

Ghicește numărul de ouă din ciocolată

Un alt joc foarte distractiv este cel al ghicitului. Pune într-un bol multe ouă de ciocolată, iar fiecare membru al familiei trebuie să estimeze câte ouă sunt în bol. Numărați-le împreună. Cel care a spus numărul cel mai apropiat este câștigătorul. La final, le puteți mânca împreună.

Lucrul manual nu se va demoda niciodată

Acum îi spunem în multe feluri: art&craft, DYI, handmade, dar este tot lucrul manual bine cunoscut și din copilăria noastră. Doar că acum găsim o mulțime de idei și tutoriale. În funcție de vârsta copilului poți opta pentru coșulețe, ghirlande cu ouă sau pur și simplu desene de pictat și colorat.

Decorați-vă casa și împrejurimile

Puteți decora casa cu ouă de polistiren vopsite, cu panglici sau hârtie creponată. Pentru și mai multă distracție puteți umple un copac din curte sau din fața blocului cu ouă de plastic. Puteți picta pietre cât mai apropiate ca formă de ouă și să le lăsați la vedere pentru a fi descoperite de vecini.

Căutare de comori

Ascunde prin casă sau prin grădină dulciurile în formă de ouă sau iepurași, șosete, mici simboluri pe care copiii trebuie să le găsească. Fiecare păstrează ce găsește.

O altă variantă ar fi să creezi indicii. De exemplu, începeți într-o încăpere în care puneți săgeți desenate care să-i conducă pe participanți la televizor, în spatele televizorului puteți pune un bilețel cu o ghicitoare. Acea ghicitoare îi va conduce într-un alt loc, și tot așa până când, în final, vor descoperi comoara.

Citiți povești de Paște

Nu există perioadă mai bună pentru ca cei mici să facă cunoștință cu tot felul de iepurași interesanți din povești și mai interesante.

Povestiți-le celor mici semnificația Paștelui

Paștele nu este doar despre distracție, mâncare și iepurașul care aduce daruri. Povestiți copiilor despre Învierea lui Isus Hristos. Puteți integra informații „serioase” într-un joc de tip Trivia. Pregătiți mai multe întrebari. Le puneți pe rând, iar cine ridică cel mai repede mâna trebuie să spună despre ce crede că e vorba. Pot fi întrebări de genul: „Ce fel de mâncăruri se prepară de Paște?”, „Care e semnificația reală a Paștelui?”, „De ce se înroșesc ouăle?”.

Cel mai important, nu uitați să fiți unul pentru celălalt nu doar de Paște. Sărbători frumoase!

Cu mai multe fete minunate am colaborat ca să aducem gândurile noastre de Paște în spațiul virtual. Află ce s-au gândit și celelalte fete să posteze de Paște accesând linkurile lor.


Talpos Romina -https://www.instagram.com/rominat/ , https://sparkleandlove.ro Balaban Violeta – https://www.instagram.com/vyo_b/
Oana Alexandru – https://oanaalex.ro/
Gabriela Bratu – https://paginidezisinoapte.ro https://instagram.com/pagini_de_zi_si_noapte
Simona Diaconu – https://www.instagram.com/simona.diaconu_blog/
Stefaroi Bianca – https://instagram.com/biancamake_up
Kovacs Eniko- https://www.instagram.com/kovacs.eni/, https://www.kovacseni.eu
Catalina Popa – www.catalinapopa.com
Lili Toma – https://www.facebook.com/CuLiliinbucatarie, https://www.instagram.com/cu_lili_in_bucatarie

3 COMMENTS

  1. Ce activitati frumoase putem face cu copiii noștri, mulțumesc că mi le-ai adus în atenție! Sărbători liniștite!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here