Home Filme Merită să vezi Sherlock Gnomes (2018)?

Merită să vezi Sherlock Gnomes (2018)?

2

Când am citit descrierea de pe HBO GO (unde l-am vizionat), aveam impresia că “Sherlock Gnomes” va fi plin de suspans și de răsturnări de situație surprinzătoare. Însă e un film previzibil și destul de plictisitor. Nu am avut nicio revelație, niciun moment în care să empatizez cu personajele și nu mi-a trezit nicio emoție puternică. Totuși, nu cred că e cazul să-l critic atât de dur, căci poate fi un film simpatic de văzut cu familia. De aceea, când vorbim de filmele de animație, cele care sunt create pentru familie, adică și pentru copii, sunt două perspective diferite din care trebuie privit. 

Cred că filmul, așa cum ne sugerează și titlul, se vrea o variantă a lui “Sherlock Holmes” pentru copii, însă maniera de a face asta într-o continuare a filmului “Gnomeo and Juliet” din 2011 nu mi s-a părut neapărat inspirată. Filmul e dinamic și cred că pentru copii poate fi amuzant. Bineînțeles că te poți aștepta la trimiteri și către piesa “Romeo and Juliet”. 

“Substanța” filmului ar fi: “nu fi rău cu oamenii dragi din jurul tău”. Însă maniera în care aflăm asta e atât de puerilă că nu mai reușește să impresioneze pe nimeni care are peste 12 ani.

Distribuția nu mi s-a părut extraordinară, dar nici nu m-a deranjat. Eu am văzut filmul în engleză, așa că mă refer la distribuția originală. Johnny Depp a fost preferatul meu. De la John Stevenson, regizorul, aveam așteptări mai mari, mai ales că e cel care a regizat și unul dintre filmele mele preferate de animație: “Kung Fu Panda“.

Filmul a câștigat la Hollywood Music In Media Awards (HMMA) pentru Best Original Song – Animated Film. Partea mea preferată din film a fost când s-a auzit cântecul:

Nu sunt prea multe de spus, dar ce e de reținut este că dacă ai o oală de mâncare pe foc și copiii nu te mai așteaptă, încep fără tine filmul, nu are de ce să-ți pară rău, nu ai pierdut nimic. 

2 COMMENTS

  1. cum nu prea mi-a placut nici Gnomeo and Juliet, nu prea ma atrage nici Sherlock Gnomes. Nu prea sunt desene din cele noi care sa zic ca ma dau pe spate. Raman la cele care mi-au incantat copilaria: Cenusareasa, Alba ca Zapada, Frumoasa si bestia, 101 Dalmatieni, etc.

    • Din cele mai noi un pic (2015) mi-a plăcut foarte mult Inside Out. Îl recomand indiferent de vârstă. Poate o să-l revăd și eu ca să fac articol despre el căci e unul din filmele mele de suflet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here