Home Gânduri Ne lăudăm cu vulnerabilitatea din lașitate?

Ne lăudăm cu vulnerabilitatea din lașitate?

2

VULNERÁBIL, -Ă,vulnerabili, -e,adj. Care poate fi rănit. ♦ Fig. Care poate fi atacat ușor, care are părți slabe, defectuoase, criticabile. ◊ Punct vulnerabil = parte slabă a cuiva; punct sensibil, punct nevralgic – dexonline.ro

Tot mai des am auzit oameni care sunt mândrii că sunt vulnerabili, triști, că plâng și se vaită permanent. Sigur că vulnerabili suntem cu toții. Dar când am început să ne punem pe piedestal pentru slăbiciunile noastre?

Să ne acceptăm părțile umane din noi e incredibil, dar n-ar trebui să fie pentru noi o prioritate fericirea? N-ar trebui să conștentizăm că „putem”? Că ne putem educa, valorifica, să citim, să învățăm. N-ar trebui în loc de a ne văita și a ne plânge încontinuu, să fim curajoși? Ce spui? Ne luăm viața în mâini și îi dăm sens?

Viața nu-i un drum fără obstacole. Prea multă vulnerabilitate ne va trimite în camera noastră, pe Netflix, pentru că e mai ușor să ne ascundem de viață, decât să ne confruntăm cu ea.

Vulnerabilitatea există, nu trebuie să o reprimăm, dar cred că după ce ești conștient de ea, e cazul să acționezi și să trăiești! Să trăiești cu frica de a fi rănit mi se pare extrem de asemănător cu a trăi ca o rozătoare care se ascunde prin canale.

Pentru a nu te prăbuși în lumea noastră cu războaie, boli mortale, atrocități – lumea în care a fost eliberată Cutia Pandorei – trebuie să fii o pasăre. Curajoasă și mereu pregătită să schimbe mediul!

2 COMMENTS

  1. Într-o lume în care ni se cere sa fim mereu puternici, sa nu avem emoții și sa fim de-a dreptul robotici, acceptarea vulnerabilității mi se pare extrem de sănătoasă. Sa îmi dau voie sa fiu sensibil, sa nu ma cred iron man, este bine pentru psihic.
    Dar, sigur, după ce am acceptat sa pot fi, și de fapt ca sunt sensibil, merg mai departe! Fac ceva în legătură cu asta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here