Home Recomandări ”Anunțuri turism” de la A la Z într-un singur loc

”Anunțuri turism” de la A la Z într-un singur loc

1

Anunțuri turism” de la A la Z într-un singur loc, iar acesta este AZ-Turism unde poți să găsești o gamă largă de oferte și opțiuni de călătorie. Indiferent cum și unde îți place să călătorești aici vei găsi ceva potrivit pentru tine.

Uneori, să călătorești pare dificil, un proces complicat și stresant, dar dacă știi ce ai de făcut, unde mergi și la cine să apelezi, lucrurile se simplifică. De asta, inspirată de AZ-Turism care vine în ajutorul  turiștilor cu toate aspectele ce țin de planificarea unei călătorii (de la A la Z), am creat și eu un manual, un ABECEDAR, dar nu unul pentru copiii de clasa I, ci pentru oamenii care vor să aibă o vacanță ca ”la clasa I”.

Asculta-ți inima cand alegi destinatia

Sigur există un loc pe care ți-ai dorit să-l vizitezi și nu ai reușit până acum sau poate vrei să ajungi din nou acolo unde ți-ai petrecut luna de miere, dar nu ai găsit ocazia. Ideea e că atunci când te gândești la vacanța de vis, în minte îți apare o imagine. Poate o câmpie întinsă, un munte înalt sau valurile mării?

Închide ochii și lasă-ți inima să vorbească. Ce a spus? Că ar fi o idee bună să mergi la munte, să schiezi și să-ți bei ceaiul în fața șemineului? Trebuie doar să casc gura în forma lui și în minte îmi apare ”Azuga” sau trec rapid la a doua literă din alfabet și mă gândesc la ”Bran”. Poate ești adeptul distracției la mare și mă mut la a treia literă, C de la Costinești. Aș putea să continui așa mult și bine, dar mă voi opri ca să-ți spun că aceste destinații și multe altele, chiar și din străinătate, le vei găsi pe AZ-Turism cu o grămadă de opțiuni de cazare și oferte de sejur. Găsești și opțiuni de transport, deocamdată poți să optezi pentru bilete de avion ieftine, iar, în curând, serviciul rent-a-car va fi disponibil pentru o și mai mare libertate de mișcare.

Sursă: Pixabay

Bugetul

Stabilește de la început cât ești dispus să cheltui ca să știi ce opțiuni alegi. De multe ori, dacă călătorești departe, chiar și-n România e mai avantajos să iei bilete dus-întors la avion, iar ajuns la destinație poți folosi transportul în comun în detrimentul taxiurilor. Faci mai mult timp, dar ai șansa să privești interacțiunile dintre oameni, să simți pulsul localității alese. În general, dacă reușești să găsești într-un singur loc toate opțiunile de actualitate din România și Europa merită să te uiți ca într-un catalog căci vei avea surprize plăcute, cum ar fi să găsești exact ce îți imaginai la prețuri imbatabile. Când ai totul concentrat într-o singură platformă reușești să-ți organizezi foarte bine bugetul.

Tot pe baza bugetului și a nevoilor tale vei alege cazarea, dar până acolo, am un E în ABECEDAR-ul meu.

Exclude din bagaj lucrurile de care nu ai nevoie

Ia cu tine esențialul și dă-ți șansa să faci cumpărături, să te întorci cu amintiri. Dacă alegi avionul fii atent la dimensiunea și greutatea bagajului ca să nu plătești în plus.

În ceea ce mă privește, aș strecura și câteva lumânări parfumate pentru că acestea vor face atât camera, cât și hainele din bagaj să aibă o mireasmă plăcută. E fain că se găsesc și în dimensiuni mici și te pot ajuta să te relaxezi într-un spațiu străin.

Cazarea

Dacă ai hotărât locația, nu rămâne decât să te orientezi în funcție de buget, de motivul călătoriei (serviciu, concediu, weekend de relaxare etc.) și de numărul de persoane care călătoresc cu tine ce opțiune de cazare ți se potrivește.

Ești adeptul hotelurilor de 5 stele? Mai degrabă al pensiunilor cu peisaje pitorești? Preferi să închiriezi un apartament în regim hotelier? Poți opta pentru oricare dintre acestea pe AZ-Turism care este o platformă unde te informezi și alegi ce își place căci unitățile de cazare își adăugă serviciile, așa că ai un catalog imens de opțiuni.

Sursă: AZ-Turism

Greu cu alegerile! Ca să le facem mai ușoare trebuie să ne dăm seama ce vrem. Ai stabilit locația? Bun, ai rezolvat o parte din problemă. Câți sunteți? Patru? Doi în câte o cameră dublă sau preferați o cameră cu patru paturi? Poate un apartament e potrivit în această situație. Dacă sunteți un grup de prieteni, să închiriați o pensiune doar pentru voi ca să nu deranjați pe nimeni la chefurile târzii în noapte e ideal. Răspunde-ți la aceste întrebări și, apoi, trebuie să te gândești la facilitățile de care vrei să te bucuri.

Avantajele hotelurilor:

 • Room service, televizor, internet;
 • Diverse facilități (spa, piscină, bar, cinema etc.);
 • Oferte diverse pentru familii cu copii, all inclusive, excursii ghidate;
 • În general se află în zonele turistice de interes.

Avantajele pensiunilor:

 • Mai accesibile ca preț decât hotelurile;
 • Diverse facilități (teren de sport, grătar etc.);
 • Uneori se acceptă animalele de companie;
 • Uneori oferă mic dejun contra cost.

Avantajele apartamentelor în regim hotelier:

 • Nu depinzi de programul pensiunii sau al hotelului;
 • Ai mai multă intimitate decât atunci când stai la gazdă sau la hotel;
 • O mulțime de opțiuni atât în ceea ce privește numărul camerelor, cât și zona;
 • Ai bucătărie.

Fiecare caută altceva în funcție de nevoile personale. De exemplu, vara, pentru mine e esențial să existe aer condiționat, dar poate tu nu prea stai în cameră sau nu-l suporți, deci nu pui accent pe acest aspect. Wireless-ul e instrumentul acestui secol, iar cum eu scriu mereu pe blog sau postez pe paginile de socializare și în vacanță, îmi este foarte util. Unii oameni vor să plece în călătorii cu animalele de companie. În general, hotelurile nu acceptă niciun compromis, dar poți găsi o gazdă care le iubește. Multe hoteluri au piscină, unele chiar interioară. Pensiunile și cabanele de munte au, uneori, terenuri de volei sau masă de ping-pong. E important să te uiti pe poze și să citești cu atenție ce oferă fiecare unitate de cazare.

Explorează zona în care ajungi

În vacanță merită să te plimbi mult pe străduțe. Vizitează muzee, monumente, castele și orice altă atracție turistică din zona în care ajungi.

Degustă preparatele

Fiecare zonă are mâncărurile ei specifice. Eu, de exemplu, în Sibiu am mâncat pentru prima dată supă de chimen care a fost mult mai bună decât mi-am imaginat, iar în Covasna am gustat dulceață de rubarbă, plantă despre care nici nu auzisem. Unele preparate au modalități diferite de preparare. Dacă guști ceva care te impresionează poți chiar să ceri rețeta. Intră în vorbă cu oamenii și află-le secretele!

Sursă: Pixabay

Activități

Dă-ți șansa să ieși din zona de confort. Încearcă ceva ce nu ai mai făcut până acum. Acceptă provocări și fă-i chiar și ceva despre care crezi că nu ți-ar plăcea. Dă-ți șansa să te cunoști pe tine însuți într-un cadru în care nu te știe nimeni, deci cine să te judece? Poate doar cei cu care ai plecat la drum care vor păstra și filmulețe hilare cu tine, dar ești în vacanță, poți fi scuzat și înțeles.

Repetă acest ABECEDAR

Doar până când știi “regulile”, apoi încalcă-le și fă-i orice te face fericit, căci nu există vacanță de vis fără oameni visători. Du-te cu mintea unde nici nu-ți poți imagina, apoi fă-i ca trupul tău să o urmeze.

O vacanță reușită, cu cât mai puține evenimente neplăcute se cunoaște încă din etapa incipientă, așa că apelează cu încredere la instinctul tău și la AZ-Turism pentru a găsi varianta perfectă pentru tine.

Fie că ești adeptul hotelului, al pensiunilor sau al apartamentelor ești, în primul rând, adeptul călătoriilor, iar pentru asta eu deja te apreciez și îți urez vacanță plăcută de la A la Z!

Articol redactat pentru SuperBlog 2019

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here